21.03.2016 16:45

Гришо падна с две позиции, вече е 28-и

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров отстъпи с две позиции в световната ранглиста на ATP след ранното си отпадане на Мастърс-а в Индиън Уелс. Най-добрият български тенисист загуби във втория кръг от младия германец Александър Зверев с 4:6, 6:3, 5:7 и отново се върна на 28-ото място с 1385 точки. Гришо беше изпреварен от австралиеца Ник Кирьос и словака Мартин Клижан (Словакия), с които до неотдавна имаше равен актив.


В топ 10 няма промени. Убедителен лидер с 16 540 точки продължава да бъде Новак Джокович от Сърбия, който увеличи преднината си пред Анди Мъри (Великобритания) с 8370 точки и Роджър Федерер (Швейцария) с 7695. Маестрото загуби 600 точки от актива си, тъй като заради контузия пропусна турнира в Индиън Уелс, а Мъри отпадна още в трети кръг и не успя да защити точките си от миналата година.


При жените Цветана Пиронкова се завърна в топ 100. След силното си представяне през миналата седмица в надпреварата от сериите 125К в Сан Антонио (САЩ), където достигна до полуфиналите, пловдивчанката се изкачи с 12 места и от вчера е 93-а в света със 722 точки.


В същото време уличената в употреба на допинг Мария Шарапова напусна десетката на най-добрите тенисистки на планетата. Това се случва за първи път от 4 април 2011 година. В новото издание на класацията на WTA рускинята е на 11-а позиция.


Лидерка продължава да бъде американката Серина Уилямс с 9505 точки. След нея на втора позиция се нарежда полякинята Агниешка Радванска (5775), която измести германката Анжелик Кербер (5700). Шампионката от турнира в Индиън Уелс Виктория Азаренка (Беларус) се завърна в първата десетка и вече заема 8-о място.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец