09.02.2016 14:52

БСФДЛРГ награди децата-герои Мария Звездева и Марио Тихомиров

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи организира в Инфоцентъра на София 2018 – Европейска столица на спорта церемония по награждаването на Мария Звездева и Марио Тихомиров. И двамата са възпитаници на домове за деца, лишени от родителски грижи и изявени спортисти. На награждаването присъстваха Йорданка Благоева - заместник-председател на БОК и Анатоли Илиев - председател на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.


  Мария Звездева е възпитаничка на ДДЛРГ „Мария Терезия“ в Стара Загора. Мария учи в Спортното училище "Тодор Каблешков", занимава се активно с плуване и е  многократна участничка в държавните първенства и турнири на деца в риск, организирани от федерацията. Наскоро на връщане от училище в социалния дом 15-годишното момиче оказа първа помощ и спаси шофьор на тролейбус и пътниците от тежък инцидент.


Марио Тихомиров е възпитаник на ДДЛРГ „Надежда“ в Белоградик и се занимава активно с футбол като тренира и се състезава в местния футболен тим  „Балкан“ Белоградчик. В продължение на години е редовен участник в националните шампионати, организирани от БСФДЛРГ, като често заедно със своите съотборници е печелил призови места и медали.  През 2012 г. Марио спаси 8-годишно дете паднало в пропаст в Белоградчишките скали.


Ето какво заявиха участниците в събитието:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...