Свързани новини

16.01.2009 16:39

Запознаха спортните клубове как върви концесията за стадион "Локомотив"

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-кметовете Георги Шопов и Петко Атанасов се срещнаха с представители на всички спортни клубове, които тренират на стадион „Локомотив”, за да ги информират на какъв етап се намира подготовката на концесията за стадиона, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.  До момента вече са направени всички необходими анализи – финансови, технически, юридически и други, коментира Георги Шопов. За нас като администрация е изключително важно да запознаем представителите на спортовете и затова поканихме всички, които имат отношение към стадиона – футбол, бокс, борба, лека атлетика, волейбол, тенис и фенклуба на „Локомотив”. Искахме също така да чуем и техните съображения по условията на концесията, каза още Шопов.
Дебело трябва да подчертая, че концесията не се прави за собственика на футболния клуб „Локомотив”, независимо кой е той, обясни зам.-кметът по общинската собственост Петко Атанасов. Концесията ще бъде спечелена от този, който предложи най-добрите условия и той може да не е собственикът на футболния клуб, но ние много държим на това и залагаме такива условия в концесията, че да защитим интересите на различните спортове, които тренират на стадиона. Като задължително залагаме условието концесионерът да осигури на спортните клубове база за дейността им, при това безвъзмездно, каза още Петко Атанасов. Като условие в концесията ще бъде и изискването съоръжението да отговаря на всички параметри на ФИФА и УЕФА за провеждане на международни състезания, каза зам.-кметът Шопов. Концесионерът ще може да избира между реконструирането на съществуващия стадион или построяването на нов. Чухме препоръките на различните спортове относно технически детайли, условия на ползване и други съображения и ще се съобразим с тези, които са основателни и разумни, подчерта Шопов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.