25.01.2016 10:21

Радослав Янков продължава успешния поход в сноуборда

Видян 1235 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко не достигна на най-добрия български сноубордист Радослав Янков да запише трета победа за Световната купа по сноуборд. 25-годишният състезател завърши втори в паралелния гигантски слалом по сноуборд в Рогла (Словения) през уикенда. Във финала той се изправи срещу световния шампион от миналата година Андрей Соболев, но залитане във финалните метри коства победата на българина. Янков завърши на 0.50 сек зад руснака. В малкия финал, в който един срещу друг се изправиха двама представители на Русия, надделя Вик Уайлд срещу Станислав Петков, който остана на +0.87 сек зад него.


Българинът беше пети в квалификациит. На 1/8-финала родният спортист се справи убедително с двукратния световен шампион Андреас Промегер (Австрия). Последва добро представяне и в 1/4-финала, където Янков отстрани италианеца Едвин Корати, който дори излетя от трасето. В 1/2-финала българинът спечели с 26 стотни пред руснака Станислав Детков.


Янков взе 800 точки в Рогла и увеличи преднината си на върха в генералното класиране - 3090 точки. Втори е Соболев с 1996 точки, а трети - Мирко Феличети (Италия) с 1700 точки. Янков и Соболев са начело в класирането за малката световна купа в дисциплината с по 1800 точки.


Припомняме, че Радослав Янков записа две победи за Световната купа по сноуборд от началото на сезона. Талантът от Чепеларе изненада всички с победата си над световния шампион Соболев в италианския зимен център Кареца в първия старт за Световната купа, а след това записа втори успех в Бад Гащайн (Австрия).




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден