09.12.2015 16:17

Световни по волейбол и гимнастика в София 2018

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 София ще бъде домакин на световните първенства по художествена гимнастика и волейбол за мъже през 2018 година, като тя е и обявена за европейска столица на спорта.


Изпълнителният комитет на Международната гимнастическа федерация даде посрещането на София по време на среща в Лозана за определяне на домакините на двете големи първенства за олимпийския цикъл между 2017 и 2020 година. В зала Арена Армеец ще се проведе също и шампионатът на планетата в дисциплината скокове на батут през 2017.


България получава и домакинството на световното по волейбол за мъже също за 2018 година съвместно с Италия, стана ясно след заседание на изпълнителния комитет на Световната волейболна федерация, а вчера бе подписан и официалният договор.


„За първи път в историята на волейбола, две страни ще бъдат организатори на Световно първенство. Щастлив съм, че България и Италия успяхме да се преборим за домакинството на шампионата на планетата през 2018 година. Спечелихме заради отличната организация на Европейското първенство 2015, заради феноменалната публика и заради категоричната подкрепа на Правителството, изразена на срещата между премиера Бойко Борисов и д-р Граса през октомври. По пътя към спечелване на домакинството, преодоляхме кандидатурите на САЩ , Иран и на финала изключително силната съвместна кандидатура на Германия и Полша“, коментира спортният министър Красен Кралев в профила си в социалната мрежа.


Проектът Европейска столица на спорта се реализира по инициатива на Спортната асоциация на европейските столици и градове, Европейската Комисия и програмите, представени в Бялата книга на спорта. До момента сред градовете победители са Мадрид 2001 г., Стокхолм 2002, Копенхаген 2006, Щутгарт 2007, Mилано 2009, Истанбул 2012 и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог