19.11.2015 15:51

Марко Косев след петата световна титла: Ще създам собствен клуб

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единственият самбист на планетата с пет световни титли Марко Косев, надминал рекорда на самия Фьодор Емеляненко, ще създаде клуб по бойни спортове, който ще носи неговото име. Припомняме, че през уикенда 28-годишният състезател извоюва своето пето златно отличие на световното първенство по самбо в Мароко, побеждавайки на финала Богдан Бабенко от Украйна.


„Сега съм решил да завърша образованието си в НСА, където уча за треньор по самбо, с което искам да се занимавам в бъдеще. Ще учредя и клуб по бойни спортове, който ще носи моето име. В него ще тренират деца от 6-годишна възраст. Искам да развия клуба и да намеря спонсори.“, каза спортистът на пресконференция вчера.


Косев разказа и за участието в Мароко, където остави след себе си руската легенда и свой идол Фьодор Емелианенко, който е с 4 световни титли. „Трябваше от 67 да стана 57 килограма, но това е част от състезанието. В категорията ми имаше 13 състезатели, аз стигнах до титлата след три победи“, сподели Косев.


Самбистът разкри, че до Нова година ще реши дали да продължи спортната си кариера. „Засега до края на годината искам да си събера мислите и да реша за бъдещето си, да реша какво да правя, защото от спорт в България не се живее. Смятам, че мога още 4-5 години да се състезавам на ниво. Имам и кариера в ММА. Но след Нова година ще реша като спортист накъде да тръгна“, завърши шампионът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален