10.11.2015 16:08

Русия за допинг скандала: Безпочвени обвинения

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските власти излязоха с официална позиция за обвиненията в употреба на допинг и корупция от страна на местната лекоатлетическа федерация и нейните спортисти. Реакцията е свързана с изнесения ден по-рано доклад от Световната антидопингова агенция (WADA) във връзка с държавно спонсорирана в Русия допингова програма.


„Трудно ни е да приемем обвиненията, тъй като не са предоставени никакви доказателства. До представянето на такива считаме, че всичко обявено от страна на WADA е безпочвено“, заяви Дмитри Песков - говорител на Кремъл.


Припомняме, че независима комисия на Световната антидопингова агенция (WADA) е препоръчала изваждането на Русия от всякакви състезания по лека атлетика. Причината е разразилият се в последните дни корупционен скандал във връзка с подкуп, даден на служители на Международната асоциация по лека атлетика (IAAF) преди олимпийските игри в Лондон през 2012 година, за да се избегне наказание на осем руски атлети с допинг проби.


Въпросните спортисти са спечелили златни или сребърни медали на олимпийските игри. Подкупите, които са в общ размер 1,2 милиона евро, са били дадени на тогавашния президент на IAAF Ламин Диак и на Габриел Доле, който по това време е бил шеф на антидопинговата комисия към централата.


В своя доклад WADA съветва IAAF да наложи на петима атлети и техните треньори доживотни забрани за участие в състезания. Ако бъде наложена препоръчаната санкция, Русия ще бъде изхвърлена от състезания на IAAF - олимпийски игри, световни и европейски първенства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и