28.09.2015 10:02

Левски приема Ботев (Пловдив) в опит да доближи лидерите

Видян 1243 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Левски и Ботев (Пловдив) ще влязат днес в битка от коренно различни позиции. При добро стечение на обстоятелствата след кръг домакините може да са лидери в първенството, а "жълто-черните" да се озоват на мястото, което праща на бараж срещу втория от Б група, съобщава Фокус.


Сезонът започна много трудно за "сините", но нещата за тях се наредиха по отличен начин. И сега е моментът да се възползват от поговорката "Двама се карат - трети печели". В случая лидерите Лудогорец и Литекс, които в началото не взимаха насериозно столичани. При успех над Ботев Левски вече ще е само на точка от върха. И за първи път от сезон 2012/13 ще- се превърне в реален кандидат за златните медали. За феновете целта вече е една - тимът да започне поход към върха.


На "Герена" среща ще си дадат защитата, която е в най-добра моментна серия, и тази, която е най-пропусклива в елита. "Сините" не са инкасирали попадение вече в 434 минути - тоест 7 часа и 14 минути. През това време Боян Йоргачевич сякаш заключи вратата си в "А" група - 0:0 срещу Пирин (спаси и дузпа), 1:0 срещу Славия и 2:0 срещу Берое, а към тези срещи трябва да се прибавят и 120-те минути срещу Поморие за купата (4:2 след дузпи). Ботев пък е допуснал 14 попадения в "А" група - повече от последния в класирането Пирин, и преди кръга бе с най-рехавата защита.


Треньорът на Левски Стойчо Стоев има някои проблеми около състава. Очаква се десният бек Живко Миланов, който получи травма с Поморие, да стисне зъби и да играе. Испанецът Мигел Бедоя със сигурност няма да започне мача. На вратата на сините ще е Йоргачевич, а останалите от защитното каре ще са Веселин Минев, Аймен Белаид и Максимилиан Карнер. В халфовата линия Стоев отново ще се довери на Костадинов и Де Ноойер, а пред тях ще е Гаджев. По десния фланг ще стартира Прохазка, а спортно-техническият щаб има колебания за лявото крило. Опциите за този пост са две - Божидар Краев или Радослав Цонев. Първият пропусна последните два мача заради травма в кръста, но вече е възстановен и е с малко по-големи шансове. На върха на атаката ще е Линел Китамбала, който за първи път ще е титуляр за сините. Той ще бъде предпочетен пред намиращия се в много слаба форма Атанас Курдов. На пейката ще е и Денис Махмудов.


Словенският треньор на Ботев Ермин Шиляк няма да прави големи промени по тима, който затрудни до краен предел Лудогорец, но загуби с 1:2. Той ще е амбициран да сложи край на серията от две поредни загуби в шампионата. Младежкият национал Милен Гамаков се връща в титулярния състав на канарчетата за мача с Левски. Халфът получи почивка за двубоя със Септември Симитли за Купата на България. Сега обаче Шиляк ще разчита най-много на него да връзва играта в средната линия. Той ще бъде подпомаган от Лъчезар Балтанов, а с по-дефанзивни функции ще бъде натоварен бившият играч на Левски Орлин Старокин. На левия фланг на атаката ще бъде Божидар Васев. Словенецът обаче до последно ще се колебае кой да е вдясно - уругваецът Нико Варела или Даниел Генов. Нападението ще води Алекс Колев, а новите попълнения Кифуети и Чибамба ще бъдат на пейката и ще влязат в ролята на жокери. На вратата на жълто-черните ще е Виктор Голас, като негова резерва ще бъде Валентин Галев, който имаше проблеми преди срещата. В отбрана ще са Йордан Христов, Даниел Златков, Лазар Марин и Пламен Николов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще