23.09.2015 15:58

Кошмарни квалификации за волейболистите по пътя към Рио

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полша и Русия със сигурност ще играят на европейската олимпийска квалификация по волейбол за мъже. Световните шампиони от Дружина полска и олимпийските първенци от Лондон 2012 останаха извън първите две места на Световната купа в Япония, даващи квоти за Игрите в Рио 2016, като това им гарантира място за континенталната квалификация.


Турнирът ще бъде в Берлин между 5-10 януари, като в него ще участват Германия и 7-те най-високопоставени отбори в европейската ранглиста. В момента тя се оглавява именно от Сборная, следвана от Сърбия, Полша, България, Германия, Франция, Финландия и Словакия. Възможни размествания могат да станат след Европейското първенство в Италия и България от 9-и до 18-и октомври, но те едва ли ще са толкова големи.


Това означава, че най-вероятно именно тези 8 отбора ще играят на европейската олимпийска квалификация в Германия. На турнира ще има 2 групи по 4 тима, като първите два от всяка ще се класират за полуфиналите. Квалификацията в Германия, която дава едно място за Рио 2016, ще бъде първият шанс на България за олимпийска виза. Второто и третото място в този турнир дават право на участие на световната квалификация в Япония през месец май догодина.


Там също ще участват 8 отбора - домакините от Япония, трите най-високопоставени тима в азиатската ранглиста, вторият и третият от Европа, вторият от континенталния турнир в Южна Америка и вторият от зона NORCECA (Северна и Централна Америка и Карибския басейн). Там ще се играе по системата всеки срещу всеки. Квоти за Рио 2016 от световната квалификация ще получат първите три отбора и най-добре класираният азиатски тим.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион