17.08.2015 13:35

Нотингам Форест спечели международния турнир по футбол в Албена

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нотингам Форест спечели международния турнир по футбол в Албена "Евима Рефан къп", съобщава Руслан Йорданов – старши мениджър "Спорт" във ваканционното селище. Футболистите на известния британски клуб се окичиха със златните медали във възрастова група 1999/2000 г.


В турнира тази година се включиха 95 отбора.Това съобщиха от Информационна Агенция БГНЕС. От родните ни клубове най-успешно се представиха футболистите на Черно море, които триумфираха при родените през 2003 г., станаха вицешампиони в групата на състезателите от 2006 г. и спечелиха бронзови отличия в наборите 1999/2000 г., 2001 и 2002 г. Левски е шампион в набор 2006, а ЦСКА завърши на трето място при родените през 2004 г. Имената на останалите първенци: 2001 г. - Буюкани (Молдова), 2002 г. - Академията на Хаджи (Румъния), 2004 г. - Бешикташ (Турция), 2005 г. - ДЮШ 37 (Узбекистан).


Организаторите връчиха множество индивидуални награди във всяка възрастова група, както и сертификати за участие.


"Турнирът в Албена бе истински празник на футбола. За първи път участват близо 100 отбора, които пред многобройната публика на стадионите демонстрираха своето майсторство, сърцата игра и воля за победа. Благодаря на организаторите, че за поредна година получихме доверието им да организират този чудесен турнир в Албена", заяви Руслан Йорданов.


Ето какво сподели и Мамука Еликашвили, вицепрезидент на грузинската футболна федерация и делегат на турнира "Евима Рефан къп": "Турнир на много високо ниво. Бил съм на много други детски турнири, но такова качество рядко се вижда. Този турнир поставя и рекорд по участие. Да събереш 95 отбора на едно място е много трудно. Ще ми се на такива турнири родителите да бъдат дистанцирани от отборите. Тогава ще си спестим нерви. Изненадан съм, че на този турнир няма български съдии. Преди две години бях тук и тогава имаше български рефери. Това обаче зависи от зоналния съвет и от организаторите да ги поканят. Иначе давам добра оценка на съдиите от Сърбия и Румъния. Германските рефери не бяха на високо ниво, но това не им пречи да трупат опит и да се усъвършенстват. Спортно-техническото ниво на турнира е много високо. Поздравявам организаторите за всичко, което са направили. Турнирът в България и този в Турция са много важни за развитието на детския футбол".


Евгени Маринов, управител на "Евима футбол": "Този турнир трябва да повишава нивото си всяка година. С повишаване на нивото на футбола ще повишим и нивото на дисциплината. Много искам родителите да са малко по-въздържани. Разбирам, че горят и те с играта на своите деца, но трябва да поддържаме едно добро ниво на дисциплина. Трябва да сме пример за тези малчугани. По принцип не се интересувам от бройката на отборите. Искам участниците да са качествени школи. Български отбори на този турнир трябва да има. Ако няма, то турнирът няма да е български и трябва да го правим в чужбина. Радвам се че към нас има интерес на големи български футболисти от близкото минало. Най-големите ни звезди във футбола са присъствали на нашите турнири и това ме радва. Това е истински пример за отношение към малките участници. Искам този турнир да вдига нивото си постоянно".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате