27.06.2015 19:30

Първо злато за България на Игрите в Баку!

Видян 1122 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България спечели историческия си първи златен медал от Европейските олимпийски игри в Баку, след като сестрите Стефани и Габриела Стоева спечелиха финала на двойки в турнира по бадминтон.


 


Страхотна подкрепа от трибуните българките получиха от националите по волейбол, които утре могат да постигнат същия успех и да триумфират срещу Германия – финалът е от 11 часа българско време.


 


Сестрите Стоеви победиха с 2:0 гейма Екатерина Болотова и Евгения Косецкая от Русия, като наложиха убедително превъзходството си в първия гейм (21:12), а вторият спечелиха едва след петия мач бол при резултат 23:21.


 


Така Стоеви оправдаха факта, че бяха поставени под номер едно в основната схема на женския турнир по двойки, постигайки шест поредни победи за златния медал, и то без да загубят нито един гейм.


 


20-годишната Габриела и 19-годишната Стефани имат медали от девически турнири, както и бронз от Европейското отборно първенство, но успехът в Баку е най-значимият в кариерата им до момента.


 


Към момента Стоеви са 15-ти в световната ранглиста и имат потенциал да подобряват все повече класирането си (14-та позиция е рекордна за тях към момента).


 


9-ият медал за България на Европейските игри в Баку е златен – надяваме се 10-ият също да бъде от най-ценния благороден метал, като за тази кауза ще играят утре волейболните национали.


 


По-рано днес Петя Неделчева спечели бронзов медал в индивидуалната женска надпревара, а Линда Зечири завърши пета в крайното класиране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали