Свързани новини

26.06.2015 17:23

България на финал! Волейболистите ни надиграха Полша в петсетов спектакъл

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще играе на финал на първите Европейски игри в Баку. Волейболният ни национален отбор, воден от Николай Желязков, победи Полша с 3:2 (25:14, 19:25, 25:22, 23:25, 15:13), във вълнуващ двубой. Срещата продължи близо два часа и половина, съобщи БЛИЦ Спорт.


 


Успехът сложи край на ужасяващата серия от 11 поредни загубени полуфинала във всички турнири, в които е участвал.


 


България – Полша 3:2 (25:14, 19:25, 25:22, 23:25, 15:13)


 


Първи гейм


Срещата започна ударно за България и нашите волейболисти, благодарение на отлична игра на Желязков и Николов, дръпнаха в резултата с 5:2. При първото техническо прекъсване тимът на Никоалй Желязков имаше преднина от 3 точки, а след него записахме седем поредни успешни разигравания. Втората пауза дойде при 16:7 в полза на България. Напълно заслужено България спечели с 25:14 тази първа част, като Жани Желязков бе напълно неудържим.


 


Втори гейм


Вторият гейм бе напълно равностоен. Двата отбора показваха увереност в своите атаки и при двете технически прекъсвания разликата бе 1 точка в полза на Полша. Точно след втората пауза блокадата на съперника ни заработи и това спомогна за изравняване на резултата – 19:25.


 


Трети гейм


Третият гейм започна добре за българските волейболисти, които дръпнаха с 4 точки на първото техническо прекъсване. В тези моменти Тодор Алексиев показа класата си. Поляците успяха да постепенно да изравнят резултата и дори да излязат напред. Серия мощни сервиси на Георги Братоев отново даде преднина на България.


 


Поляците взеха таймаут, който даде ефект – пет поредни точки за тях и резултат 18:20. Това обаче не стресна волейболистите ни, които направиха силна финална серия и взеха гейма с 25:22, с което се доближиха на гейм от финала.


 


Четвърти гейм


Сливка вдъхнови поляците със силна игра в началото на четвъртия гейм. Съперникът ни се откъсна с три точки на първото техническо прекъсване – 8:5. Желязков и Алексиев задържаха доброто ниво и не позволиха на Полша да дръпне с по-голяма преднина. Шалпук обаче застана на сервис и спомогна за серия от точки за Полша. Съперникът ни поведе с 23:17 и бе много близо до вкарване на срещата в тайбрек. Николай Желязков взе прекъсване, а след него волейболистите ни показаха страхотна воля и игра и записаха серия от пет точки, с което резултата стана 23:22 в полза на Полша. Нашите обаче не успяха изцяло да заличат разликата и след блокаут поляците взеха гейма – 25:23 и вкараха срещата в тайбрек.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и