Свързани новини

03.06.2015 10:22

Сеп Блатер подаде оставка като президент на ФИФА

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Избраният преди дни за пети мандат президент на световната футболна централа ФИФА Сеп Блатер подаде оставка от поста. Това обяви лично 79-годишният швейцарец на нарочна пресконференция.

 

Блатер обеща да насрочи извънреден конгрес "колкото е възможно по-скоро".

 

"Ще организирам извънреден конгрес за избирането на мой наследник. Аз няма да остана. Вече съм свободен от ограниченията на изборите. И ще съм в състояние да се фокусирам върху дълбоки реформи, но това не е достатъчно. В последните 40 години от живота ми съм бил тясно свързан с ФИФА и този чудесен спорт - футбола. Обичам ФИФА повече от всичко. Искам да направя за организацията най-доброто. Реших да направя най-доброто за футбола. Изборите завършиха, но предизвикателствата пред нас нямат край", каза Блатер.

 

На 29 май Блатер беше преизбран на поста президент на ФИФА за рекордния пети път след нечуван корупционен скандал довел до ареста на няколко от заместниците му. В ролята на негов адвокат се наложи да влезе лично руския президент Владимир Путин.

 

79-годишния швейцарец ръководи световния футбол от 1998 година. Победата му беше очаквана в голяма степен, независимо от исканията да подаде оставка заради разследването от властите на САЩ, Швейцария и други държави за подкупи при избора на Русия и Катар като домакините на следващите световни първенства. Блатер заяви, че няма нищо общо с раздаваните подкупи и отказа да предаде поста, напомня mediapool.bg.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева