Свързани новини

13.11.2014 14:04

Кубрат Пулев излиза за световната титла в тежка категория

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Непозналият загуба до сега български боксьор Кубрат Пулев утре ще изиграе мача на живота си срещу Владимир Кличко, а залогът е световната титла в тежка категория (версии WBA, IBF, WBO, IBO и сп. Ринг). Ако Кобрата успее да победи украинеца, той ще нареди името си до това на великите шампиони от миналото Мохамед Али, Джо Фрейзър, Джордж Форман, Ивендър Холифийлд и Майк Тайсън. При евентуален успех Пулев ще бъде и първият българин световен шампион в най-престижната боксова категория.


Препятствието пред голямата цел на Пулев е настоящият шампион Владимир Кличко. Украинецът има 62 победи в професионалната си кариера (52 с нокаут) и само 3 загуби. За Кобрата това ще бъде 21 мач на профи ринга, като до сега няма загуба. Сметката показва, че Доктор Стоманен Чук е изиграл над 40 мача и близо 200 рунда повече от Пулев. Освен това има и 41 нокаута пред родния боксьор.


„Чувствам се отлично и готов. С Божията помощ и българите зад мен се надявам да успея“, каза Кобрата преди сблъсъка. Шампионът Кличко пък обяви, че има да казва важно съобщение на брифинга след мача. „Пулев не трябва да пропуска пресконференцията след мача, защото имам да кажа нещо много важно“, довери олимпийският шампион от Атланта'96.


Мачът е в събота срещу неделя от 00:00 ч. българско време и ще бъде предаван пряко по Нова телевизия.


Утре, тежкотоварната кола ще обикаля София като нетрадиционен движещ се билборд, за да допринесе за повдигането на духа и създаването на положителна атмосфера преди епичната битка. Пожелания се събират и в социалните мрежи с хаштаг  #СтебСмеКобра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...