Свързани новини

29.09.2014 10:18

Грациите ни отново на върха: Грабнаха световната титла в многобоя

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският ансамбъл постигна исторически успех, след като спечели титлата в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Измир (Турция). Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова, изиграха страхотно и двете си композиции. Българките събраха сбор от 34.449 точки, след като получиха за изключителните си изпълнения на пет чифта бухалки 17.133 точки и на три топки и две ленти 17.316 точки. Топ 5 допълниха съответно Италия, Беларус, Русия и Израел.


Това бе първата титла в многобоя при ансамблите на България от 18 години насам. За последно българките спечелиха златото през 1996 година в Будапеща. Това е общо 10-а абсолютна световна титла за страната ни в историята при ансамблите. В последните години българките завоюваха доста титли и медали от големи първенства и международни турнири, но златото в многобоя все им се изплъзваше.


Във вчерашния последен ден от състезанието, грациите ни успяха да грабнат и сребърния медал в съчетанията с три топки и две ленти. Българките стартираха трети и водеха преди изпълнението на състава на Русия с 17.616 точки. Ансамбълът на Сборная, обаче, направи безгрешно съчетание и безапелационно спечелиха дисциплината под съпровода на песента Шимарик (в превод глезла, по-известна като Кис-кис) на турската звезда Таркан с 17.950 т.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец