Свързани новини

16.09.2014 14:59

Шотландската футболна асоциация започна разследване срещу Александър Тонев

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шотландската футболна асоциация започна разследване на обвиненията в расизъм, отправени към българското крило на Селтик - Александър Тонев. В неделя младият играч дебютира за новия си отбор като титуляр при успеха с 2:1 над Абърдийн във Висшата лига на Шотландия. Повреме на двубоя играчът от противниковия състав Шей Лоугън сигнализира на рефера Боби Мадън, че бил обиден на расистка основа от българина. Тъмнокожият играч твърди, че националът ни му е казал „Махни си ръцете от мен, черна п…о“.


Шотландската футболна асоциация веднага е започнала разследване на обвиненията и стигна до извода, че срещу българина няма никакви доказателства. От Институцията са поискали запис на въпросния инцидент, но от Скай Спортс не са намерили такъв. От ТВ канала, който държи правата за излъчване на срещите, са прегледали записите от всички възможни камери, но на нито една от тях няма неоспорими доказателства, че Тонев е изрекъл въпросните думи.


Другият плюс за българина е, че никой от останалите футболисти на терена и от официалните лица не е чул обидата. Това на практика означава, че крилото на Селтик няма как да бъде наказан. Каквото и решение да бъде взето, то няма да бъде оповестено в следващите поне две седмици. По време на тях от Асоциацията ще проведат собствено разследване, като се очаква да разпитат главните действащи лица в спора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион