Свързани новини

27.08.2014 13:05

Благой Найденов е олимпийски шампион

Видян 1376 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Боксьорът Благой Найденов спечели златен медал на младежките олимпийски игри в Нанджин. В кат. 81 кг световният шампион за младежи грабна олимпийската титла, като победи по точки Вадим Казаков от Казахстан. В първия рунд и тримата рефери дадоха предимство 10:9 за Найденов, по същия начин отсъдиха и във втория, българинът запази преднината си и след третия.


Благой е на 18 години, роден в София, състезател на клуб Славия с личен треньор Аспарух Георгиев и освен световната младежка титла във визитката си има злато от европейското за юноши преди две години и бронз от европейското за младежи м.г.


Това е втори медал за България днес в Нанджин, след като рано сутринта другият ни финалист в бокса Душко Михайлов Благовестов спечели сребро в кат. 56 кг, отстъпвайки по точки пред кубинеца Ибанес Диас. Преди това титли на игрите в Китай спечелиха Лидия Ненчева в стрелбата и Божидар Андреев в щангите, а Бетина Темелкова и Кирил Милов взеха сребро съответно в джудото и борбата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей