Свързани новини

15.07.2014 14:34

Адидас разгроми Найки на световното първенство по футбол

Видян 1173 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник Адидас, окрилен от победата на Германия, обличана от концерна на световното първенство по футбол в Бразилия, плати над 1,3 милиарда долара, за да прави екипите на великия английски клуб Манчестър Юнайтед през следващото десетилетие. Причината е, че от сряда шеф на клуба става Луис Ван Гаал, наричан от Методи Манченко и други оригинали „Ван Гениал”. Селекционерът на феноменално игралата на мондиала Холандия се очаква да върне старата и поугаснала пред последните сезони слава на колоса Ман Юнайтед, за който Гранд е твърде скромно определение.


Адидас определено има поводи да развърже кесията. Както винаги през последния поне четвърт век немският концерн за спортна екипировки и вечният му американски конкурент Найки класираха по 2 отбора във финалната четворка на световното първенство по футбол – най-големият маркетингов бум до 2016 г. Само че не стана както винаги, когато Адидас и Найки класираха по 1 отбор за самия финал за купата. Този път до последния мач, и то игран на митичната Маракана, стигнаха два тима на Адидас – Германия и Аржентина, докато двойката на Найки – Бразилия и Холандия, останаха в битката за бронза.


Футболът на това ниво са и огромни пари. Официално се говори, че обличането за година на отбор като Бразилия струва поне 40 милиона долара на този, който си рекламира спортните стоки чрез футболистите. При това, поради натиска на бизнеса, ФИФА се нави златните момчета на зеления терен да не са длъжни да ритат с бутонки от марката, която облича тимовоте им, понеже повечето супер звезди имат индивидуални договори. С кого? Ами с Найки и Адидас. Така концерните си правят сечено – ако няко звезда срещу 20 милиона евро се навие да обуе маратонки от едните, докато играе с другите, и фирмата, и футболистът са щастливи.


Някои експерти си обясняват ранното отпадане на Испания или елиминирането на отборите на Пума и Буррда, които бяха алтернативи като облекла на Найки и Адидас, именно с доминацията на концерните във висшите кръгове на световния спорт.


Ще напомним, че в САЩ през 1994 г., при единствения си успех на голямо първенство, България беше облечена от Адидас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни