Свързани новини

28.04.2014 14:24

Шампионът Григор Димитров на косъм от 13-ото място в Света

Видян 1010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само ден след като спечели титлата от турнира в Букурещ с успех на финала в два сета 7:6 (2), 6:1 срещу Лукаш Росол, първата ракета на България Григор Димитров се изкачи с две позиции в обновената Световна ранглиста на ATP.


С прогреса си хасковлията си върна 14-ото място в Света, като увеличи актива си на 2200 точки и изравни най-доброто класиране в кариерата си.


Мъничко късмет, обаче, е това, което раздели Григор от ново рекордно класиране. Българинът за малко да запише ново най-добро постижение по отношение на класирането си в Световната ранглиста. След триумфа си в Букурещ ракета номер 1 на тениса ни трябваше да заеме 13-о място в света, но успехът на един от неговите конкуренти в Барселона - Кей Нишикори го лиши от възможността. Така Никишори се изкачи 12-и, а с едно място преди Гришо е французинът Вилфред Цонга с 2370 точки.


Самият Григор Димитров изказа благодарности на българските фенове след успеха си: „Искам специално да благодаря на моите родители, че дойдоха да ме подкрепят тук. Радвам се, че успях да ги зарадвам с победа. Благодаря и на феновете, защото виждам много български флагове по трибуните на всички мачове тук, както и на финала. Тяхната подкрепа означава много за мен“, завърши хасковлията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби