Свързани новини

12.02.2014 13:50

Уникално шоу на Олимпиадата, поделено злато в спускането при жените

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сензационен развой имаше спускането при жените от програмата на ски-алпийските дисциплини на Олимпийските игри в Сочи, предаде Блиц. Уникалното шоу настана, когато по трасето се появи ветеранката от Словения Тина Мазе. 30-годишната състезателка спря хронометрите на 1:41.57 минути и полудя от радост, но... Оказа се, че времето й е абсолютно еднакво със стартиралата малко преди нея швейцарка Доминик Жезен. Така организаторите на Игрите в Сочи се принудиха да раздадат два комплекта златни медали. Въпреки че Мазе размаза конкуренцията с невероятните си умения, на върха се качи и 28-годишната Жезен.


Още след финала на Мазе двете се разцелуваха и запрегръщаха, радвайки се на успеха. При това положение сребро не беше връчвано, а бронзът отиде за друга швейцарка - Лара Гут. 22-годишната скиорка завърши на 10 стотни от победителките.


Последното поделяне на медали на Олимпиада в ски-алпийските дисциплини датираше от 1998 година, когато в Супер Джи в Нагано Дидие Кюш и Ханс Кнаус имаха абсолютно еднакво време и застанаха на второто място след лидера Херман Майер-Херминатора.


За Тина Мазе това е първа олимпийска титла. Във Ванкувър 2010 словенката взе сребърните медали в гигантския и в супергигантския слалом.


Медалът й днес е исторически, тъй като е първо злато за Словения не само в Сочи, а изобщо на Зимни олимпийски игри.


28-годишната Жезен пък донесе първа олимпийска титла за Швейцария в дисциплината от 30 години след Михаела Фиджини от Игрите в Сараево 1984.


Една от фаворитките за медал Тина Вайратер (Лихтенщайн) пропусна днешното състезание заради контузията в коляното, която получи по време на тренировка в Сочи. Разбира се, голямата липсваща беше златната медалистка в тази дисциплина от Игрите във Ванкувър преди 4 години Линдзи Вон. Американската звезда също беше само зрител на днешната вълнуваща надпревара заради контузия, която й попречи да участва в Сочи.


Утре няма състезания в ски-апийските дисциплини, а в петък е суперкомбинацията при мъжете. Следващият старт при жените пък е Супер Джи в събота.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са