Свързани новини

22.01.2014 10:30

Приказката за Григор свърши!

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приказката "Ауъстрелиън Оупън" приключи за Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист записа името си със златни букви, след като стана първият българин, достигнал до четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Днес Гришо преклони глава пред лидера в световната ранглиста Рафаел Надал - 6:3, 6:7(3), 6:7(7), 2:6, но може да бъде много горд с представянето си. Испанецът до момента нямаше загубен сет в турнира, но не удържа силата на Гришо.

Силна българска агитка подкрепяше Димитров през цялото време, а "Род Лейвър Арина" бе огласяна от "Българи, юнаци" и "Само Гришо, але".

Ключовият момент в мача бе в третия сет, когато хасковлията пропусна да се възползва от 3 сетбола и в крайна сметка загуби тайбрека, с което резултатът стана 2:1 сета за Надал. Българинът бе на висота в първия сет и пускаше убийствени сервиси, при които испанецът бе безсилен.

Григор може да се похвали с цели 16 аса, срещу само 3 на Надал. Хасковлията направи и по-малко двойни грешки от съперника си, но за сметка на това с 10 повече непредизвикани грешки.

Рафаел Надал - Григор Димитров 3:6, 7:6(3), 7:6(7), 6:2


Въпреки че не успя да спечели, Гришо определено стана любимецът на публиката в Мелбърн и накара всички българи по света да се гордеят с него. За достигането си до четвъртфинала в Мелбърн българският ас ще вземе 270 000 долара от наградения фонд и 340 т за световната ранглиста. Така от понеделник Гришо вече ще бъде с рекордното в кариерата си 19-о място в световната ранглиста. В преследване на 14-а титла Надал ще играе на полуфинала в Мелбърн с победителя от мача Роджър Федерер – Анди Мъри.
„Григор има всичко да бъде великолепен шампион. Има много прилики като стил на игра с Роджър Федерер. Ако продължи да играе така, нормалната еволюция ще го качи на върха. Бях щастлив късметлия в третия сет, когато спасих 3 сетбола, като при единия Григор пропусна да спечели много лесна топка" заяви след мача Надал.
 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден