Свързани новини

13.01.2014 11:01

Днес става ясен носителят на Златната топка за 2013 г.

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички погледи на спортните запалянковци ще бъдат вторачени в Цюрих, където днес ще се проведе церемонията по връчването на наградата Златна топка за най-добър футболист през изминалата 2013 година. На гала вечерта ще бъдат отличени и най-добрите треньори в мъжкия и женския футбол, както и най-добрата футболистка.


За пръв път през последните пет години интригата за Златната топка се запази до последно. Тримата финалисти са Лионел Меси (Аржентина, Барселона), Кристиано Роналдо (Португалия, Реал Мадрид) и Франк Рибери (Франция, Байерн Мюнхен). Меси печели наградата през последните четири години и се надява да стане първият футболист в историята с планетата пет поредни приза. Бълхата обаче среща сериозен отпор от Кристиано Роналдо, който собственоръчно класира родната Португалия на Световното в Бразилия догодина, а играта, която демонстрира в клубния си отбор Реал Мадрид, отдавна е заслужила да бъде изписана със златни букви в историята на Белия балет. Франк Рибери пък е считан за аутсайдерът от тримата, но тази година французинът бе в основата на това Байерн (Мюнхен) да спечели всичко възможно.


При жените за най-добра футболистка на планетата са номинирани Марта (Бразилия), Надин Ангерер (Германия) и Аби Уомбак (САЩ). За най-добър треньор на 2013 г. ще спорят Алекс Фъргюсън (Шотландия, Манчестър Юнайтед), Юп Хайкенс (Германия, Байерн Мюнхен) и Юрген Клоп (Германия, Борусия Дортмунд).


Церемонията започва от 19:30 българско време.


Колаж: Иван Попов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак