Свързани новини

16.08.2013 16:38

Волейболистките надвиха третите в света в Гран при

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Женският национален отбор на България продължава да се представя брилянтно на най-силния турнир във волейбола при дамите Гран при.


Днес възпитаничките на Марчело Абонданца поднесоха една от големите изненади на надпреварата, след като безапелационно подчиниха фаворита Япония с 3:0 гейма - 25:23, 25:23, 31:29.


Очакваше се "лъвиците" да са изтощени след изнурителното пътуване от единия край на глобуса до другия, но те се оказаха по-свежи от опонентките си и им нанесоха първа загуба в Гран при.


Така родните трикольорки взеха скалпа на поредна волейболна сила, след като преди седмица надиграха олимпийските шампионки Бразилия, а сега разпиляха и третите в света.


Елица Василева се представи безупречно с екипа на Българиия и завърши мача като топ реализатор с 15 точки.


Добриана Рабаджиева също игра на висота и наниза 12 точки, а Емилия Николова приключи мача с 11 пункта. Капитанът на "лъвиците" Страшимира Филипова се отчете също с 11 точки.


Във временното класиране на Гран при България е на 8-мо място, като победата над Япония дойде в първия мач от третия турнир. В другия мач от Група М по-рано днес САЩ победи Чехия също с 3:0.


България започна ударно като поведе на първата почивка с 8:2. Българките продължиха с добрата игра и до второто техническо прекъсване поведоха с 16:8.


В края на гейма при 24:20 домакините направиха 3 последователни точки и се устремиха да обръщат резултата. Страшимира Филипова не позволи това да стане и заби топката, за да запише гейма в актива на България - 25:23.


Втората част започна равностойно, но и на двете технически почивки българският отбор водеше с 2 точки. След второто прекъсване японките направиха няколко поредни точки и поведоха с 20:17, но българките отново показаха характер и изравниха.


След това беше техният ред да трупат точки и поведоха с 24:22, а Емилия Николова по блестящ начин завърши атаката и записа и втория гейм в нашия актив при 25:23.


Третия гейм започна по-добре за домакините, които поведоха в резултата с 8:5. След първото прекъсване нашите подобриха своята игра и започнаха да трупат актив от точки - 16:12. Японките отказваха да се предадат и борбата продължи при 20:20 и 22:22.


След няколко изпуснати геймбола от страна на домакините, нашите също изпуснаха няколко възможности, но на края добро спасяване на Каракашева даде шанс на Рабаджиева да атакува и мачът приключи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,