23.07.2013 16:22

Методи Здравков отново пое "Отбора на надеждата"

Видян 1051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналогодишният селекционер на "Отбор на надеждата" Методи Здравков отново пое по спешност националния състав, броени дни преди световното първенство по футбол за бездомни хора в град Познан (Полша), предаде Бгнес.


Причината е, че тазгодишният треньор на представителния тим Илия Иванов е възпрепятстван да изпълни ангажимента си заради много сериозни лични проблеми. Здравков, който попадна в Топ 10 на най-добрите треньори за миналата година, пое поста спортно-технически директор на "Отбор на надеждата" след завръщането на състава от световното първенство в Мексико Сити през октомври. Под негово ръководство тимът на България завърши на престижната четиринадесета позиция при дебютното си участие на Мондиал за хора в неравностойно положение.


В неделя беше обявен окончателният състав на мъжкия отбор, който Здравков ще води в Полша. В него има четирима играчи от Пловдив – Георги Николов, Коста Ангелов, Емануил Кънчев и Марин Кънчев. Двама от играчите са от София – Георги Ковачев и Велизар Рангелов, Благоевград ще бъде представен от Любомир Акмаджов, а Враца - от Вълко Вичев. Националният тим заминава в събота за подготовка във Варна, където ще остане до 4 август. Четири дни по-късно съставът потегля за световното първенство в Полша заедно с националките от "Отбор на надеждата", които станаха европейски шампионки през юни.


Междувременно се проведе и третият турнир "Играй с националите" за това лято. След София и Пловдив домакин на състезанието беше и Стара Загора. "Отбор на надеждата" изигра серия от мачове на изкуствения тренировъчен терен на "Берое", който носителят на купата и суперкупата на България предостави безвъзмездно за провеждане на събитието. Сред съперниците на националите бяха ветераните на старозагорския клуб, аматьорски състав, организиран от местния фенклуб на Манчестър Юнайтед и тим от Дом за деца лишени от родителска грижа "Мария Терезия".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се