Свързани новини

26.06.2013 11:31

Цвети Пиронкова и Гришо с феноменални победи

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата ни ракета Цветана Пиронкова стартира по перфектен начин тазгодишното си участие на любимия си "Уимбълдън", размазвайки с 6:0, 6:1 Анастасия Павлюченкова.

Пловдивчанката не остави шанс на намиращата се под №21 в световната ранглиста рускиня, записвайки категорична победа и завършвайки успешно българския ден на корт №18. На него успех днес постигна и Григор Димитров, който преди мача на Цвети елиминира Симоне Болели с 6:1, 6:4, 6:3.

Срещу Павлюченкова Цвети направи невероятните само две непредизвикани грешки срещу цели 19 на рускинята. Нашето момиче също така наниза пет аса в двубоя от първия кръг на "Уимбълдън".

С изразителната си победа Пиронкова спечели чек за 38 000 паунда от наградния фонд и 100 точки за ранглистата, но няма да добави нови към актива си, тъй като и през миналата година достигна до тази фаза на турнира, където бе спряна от Мария Шарапова.

Цвети, която именно на "Уимбълдън" постигна най-големия успех в кариерата си до момента, класирайки се за 1/2-финалите през 2010 година, ще се изправи срещу Барбора Захлавова Стрицова в опит да си осигури място в трети кръг. Двубоят ще бъде в четвъртък.


Българинът Григор Димитров постигна победа на старта на турнира Уимбълдън, след като за по-малко от 90 минути победи италианеца Симоне Болели с 6:1, 6:4, 6:3.

Хасковлията категорично надигра своя съперник и съвсем заслужено стигна до успеха след само час и 22 минути. Първият сет беше приключен в рамките на само 17 минути.

Григор беше изключително стабилен на собствен сервис, като загуби едва 10 точки при подаванията си и не даде нито една възможност за пробив на Болели.

Във втория сет българинът направи пробив в деветия гейм за 5:4 и след това затвори частта с 6:4. Българинът продължи да диктува темпото и с лекота спечели и третия сет с 6:3, след като направи ключов пробив при 3:3.

С успеха си в първия кръг Димитров си осигури 38 000 паунда от наградния фонд и 45 точки за ранглистата.

Димитров успя да пробие съперника си пет пъти, като в процеса на мача записа 26 печеливши удара, 15 аса и само 9 непредизвикани грешки.

Във втория кръг българският тенисист ще се изправи срещу Грега Жемля от Словения победил Майкъл Ръсел с 3:1 сета, а в третия кръг евентуално ще се изправи срещу Хуан Мартин Дел Потро. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще