Свързани новини

25.06.2013 10:33

Нова, но много по-трудна победа за България

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България победи за втори път Аржентина в Световната волейболна лига. България постигна втора победа у дома над Аржентина и се изравни на върха в групата си за Световната лига заедно с лидера Бразилия.


Победа дойде много по-трудно от предишната бърза 3-0 среща срещу домакина на финалите на турнира през този сезон. Българите надиграха противника си с 3-1. Особено критичен бе последният гейм, в който спасихме геймболове на противника, имахме късмет и в крайна сметка взехме важни 3 точки. Така общият ни актив стана 11, колкото имат бразилците, с което запазваме шансове за финала. Тошко Алексиев впечатли за България, докато Цецо Соколов не бе на обичайното си ниво. Това е четвърта победа в четири мача за волейболистите ни досега в лигата.


"Незабравимо, благодаря, България", възкликна на български селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи след успеха над Аржентина с 3:1 в зала "Арена Армеец".


Среща бе много по-трудна от първия мач, като двубоят щеше да влезе в тайбрек, ако не бе сериозната съдийска помощ в наша полза в решаваща точка в края на четвъртия гейм. Мачът беше много равностоен и резултатът можеше да бъде и за Аржентина. Можем да кажем, че от двата мача, които изиграхме, този бе на много по-високо ниво, защото нивото на аржентинската игра се повиши много, коментира Плачи.


Единственото нещо, което е сигурно, е, че Аржентина ще играе на финалите (б.р. Аржентина е домакин на финалите). Според мен квалификациите за финалите ще се играят до последния мач. Аз не забравям, че ние тръгнахме участието си в турнира здраво стъпили на земята, с много от важните ни играчи контузени, с много нови в отбора. Необходимо е време, за да се събере един силен отбор. Утре ще определя групата за мачовете със САЩ, защото сега ще имам среща с медицинския щаб, за да преценим състоянието на играчите, допълни италианският специалист.


Следващите ни срещи са като гост на САЩ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното