Свързани новини

19.06.2013 11:02

ЦСКА-продаден, Стоичков бил новият собственик

Видян 1839 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес ЦСКА има нов собственик, но това, поне официално, няма да бъде Гриша Ганчев. Благодетелят на Литекс ще бъде един от хората, които ще дават пари за клуба, те няма да са никак малко, но само като спонсор. Официално ще бъде обявено, че новите собственици ще бъдат група бизнесмени, но техните имена няма да бъдат изнесени. Информацията е, че те не са пожелали това да се случи. Акциите пък ще се държат от легендата на българския футбол Христо Стоичков.


Легендата на българския футбол ще бъде новият собственик и президент на столичния гранд ЦСКА. С Камата вече бил проведен разговор и от този момент той щял да бъде лицето на "армейците". Бюджетът на ЦСКА за новия сезон ще бъде около 10 млн. лева и вече е обезпечен. Предвид промяната в ситуацията около клуба, днес предстои да бъде решено кой ще е старши треньор на отбора.


Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев е вариант за нов треньор на ЦСКА.


До момента постът се заема от Христо Стоичков, но по всичко личи, че носителят на "Златната топка" ще се заеме с далеч по-важни функции в клуба. При това положение "армейците" остават без треньор. Планът е Пенев да съвместява двете си длъжности като треньор на ЦСКА и селекционер на националите. Все още обаче не е известно дали самият Любослав Пенев ще се наеме с подобно двойно предизвикателство, а и каква ще бъде реакцията на Българския футболен съюз, който има договор с него за националния тим.


Същевременно стана ясно, че ЦСКА ще усвои лиценза за "А" група на Нефтохимик, а на не Литекс, както бе планирано предварително. Очакванията бяха ЦСКА да играе в елита с правомощията на ловчанлии, а те от своя страна да заиграят в "Б" група. Разбра се и кои футболисти на Литекс твърдо отиват в ЦСКА. Състезателите, които със сигурност отиват при „червените“ са Антон Неделков, Армандо Ваюши, Георги Миланов и Николай Бодуров. Ръководството на "червените" и оранжевите вече са постигнали споразумение и четиримата съвсем скоро ще се присъединят към лагера на ЦСКА в Етрополе.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и