Свързани новини

20.05.2013 12:03

Състезател по мотокрос загина на състезание в Румъния

Видян 1191 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

22-годишният състезател по мотокрос Добромир Добрев е починал след инцидент по време на Източно-европейския шампионат по мотокрос в Румъния, съобщи Богдан Николов, президент на Българската федерация по мотоциклетизъм.


По време на състезанието вчера Добрев е паднал в 20-тата или 21-ата минута от манша. Починал е на път за болница в Румъния, вследствие на счупване на вратните прешлени.
Българският мотоциклетист Добромир Добрев е загинал по време на Европейското първенство по мотокрос в румънския град Зарнещи, предадоха и румънски медии. Говорител на инспектората за извънредни ситуации потвърди, че 22-годишният български спортист е загинал след изпълнен скок в рамките на състезанието. Въпреки усилията на лекарите, Добрев не е бил спасен. Младият мъж е починал на път за болницата. Добрев е получил множество наранявания по горната част на тялото и главата. След трагедията организаторите решиха да прекратят състезанието.
Полицията в Брашов е започнала разследване по случая. Според член на журито инцидентът е предизвикан от грешка на конкурент на Добрев.
Състезателят Добромир Добрев беше прекрасно и много талантливо дете, каза за Агенция „Фокус” кметът на Община Симитли Апостол Апостолов. Добромир Добрев беше състезател на клуб "Моторейсинг" Симитли, но от тази година е състезател на друг клуб. "На самото състезание е бил с председателя на нашия мотоклуб Димитър Тасев. Това, което разбрах от него е, че пистата била много прашна и по време на самия инцидент, той не е видял, какво точно се е случило”, допълни Апостолов. По думите му, Добрев е бил много талантлив и клубът в Симитли е възлагал много големи надежди на него. Най-вероятно, причината младият състезател да смени клуба са ограничените финансови възможности на този в Симитли. На състезанието е трябвало да участват и други състезатели от клуба "Моторейсинг" - Симитли, обаче, след този случай, председателят на клуба ги е спрял. Той каза още, че не може да се говори за занемарени обезопасителни мерки по време на състезанието, тъй като то е кръг от Европейската купа. Единствената слабост е много прашната писта, посочи Апостолов.
Добромир Добрев е роден на 10. 01. 1991 г. Бил е състезател в дисциплината мотокрос, класове: МХ1 с мотоциклет: Honda.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали