Свързани новини

07.12.2012 17:30

И Националният борд по туризъм иска гаранции за усвояване на европейските средства

Видян 1905 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 6 декември 2012г. се проведе годишното Общо събрание на Националния борд по туризъм. В качеството си на Председател на НБТ Красимир Гергов депозира писма до Вицепремиера и Министър на финансите г-н Симеон Дянков и Министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Делян Добрев за среща по следните въпроси (следват цитираните от официалното писмо въпроси):


"На основание Чл. 120б от ЗОП, който допуска предварително изпълнение, настояваме тази възможност да бъде възприета за всички обществени поръчки в сферата на туризма, които се обявяват от МИЕТ. Изразяваме единодушната позиция на бизнеса, че процедурите по обжалване забавят изпълнението на проектите и по този начин не постигат заложените в тях цели или напълно ги обезсмислят.


Дефиниране на мерки, които да гарантират усвояването на средствата за туризъм от структурните фондове на ЕС за настоящия програмен период, който изтича края на 2013 година. Досегашната практика показва, че степента на усвояемост е ниска и затова настояваме за осигуряване на допълнителни възможности за участие на бизнеса и НПО, които да гарантират успешна подготовка и реализция на проектите.


Преди броени дни Вицепремиерът и Министър на финансите г-н Симеон Дянков посочи туризма сред секторите от стратегическо значение за националната икономика и в този смисъл членовете  на НБТ биха желали да се запознаят с конкретните управленски решения, предвидени за устойчивото развитие на туризма в България, както и за увеличение на приходите, които този отрасъл генерира в БВП на страната.


Планираме през месец януари Пресконференция на НБТ, на която да ви запознаем с приоритетите на работата на организацията през 2013 година", завърша официалното си съобщение Красимир Гергов, председател на Националния борд по туризъм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец