Свързани новини

28.11.2012 12:42

Чакаме света на екстремни ски през март

Видян 1967 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще е домакин на Световна квалификация по екстремни ски и сноуборд от 1 март догодина. Финалите на атракцията на склоновете на връх Тодорка над Банско ще бъде на националния празник 3-и март.


Това стана ясно, след като организаторите от Световния фрийрайд тур (FWT) обявиха пълния календар за предстоящия сезон на Световните фрийрайд квалификационни серии (FWQ), както и на младежките Freeride Juniors by Dakine в Европа и Junior Freeride Tour в Северна Америка. Благодарение на общо 41-те състезания из целия свят (в Европа, Нова Зеландия, САЩ и Южна Америка) райдърите ще имат повече възможности от всеки път досега да вземат точки за FWQ класирането, което увеличава възможностите им да влязат в списъка на най-добрите.


Голямата новина за България е включването в списъка на Световните квалификационни серии на българското състезание Mad Goat Ride (в буквален превод – яздене на дивата коза), организирано от БАССЕС (Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил). Надпреварата в Банско, която има FWQ клас 2*, ще бъде за мъже и жени в категориите ски и сноуборд.


По-паметливите помнят, че 3-ото международно състезание по каране свободен стил Mad Goat Ride се проведе отново в Банско, на северния склон на Тодорка, от 19 до 22 февруари 2004 г. Тогава участваха общо 57 екстремисти – 36 скиори и 21 сноубордисти.


С фрийрайда висококласните състезания в Банско през март ще станат две. Както е известно, от 8 до 10 март курорт Зимната столица на Балканите ще е домакин на кръг от Световната купа по снежно поло.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец