Свързани новини

04.09.2012 17:39

Македонец във Висшата лига като българин

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-известните македонски футболисти – защитникът Горан Попов, си уреди трансфер в английската Висша лига благодарение на... българския си паспорт. 27-годишният исполин от Струмица подписа договор с Уест Бромич Албиън , след като бе даден под наем за един сезон на Дроздовете от украинския Динамо Киев с опция за закупуване, съобщи 24Fudbal.com.mk.


Преди това Горан Попов имаше проблеми с получаването на разрешително за работа при опита му за трансфер в Сток Сити, но при преминаването му в Уест Бромич му помогна българският паспорт, който той притежава, коментира сайтът.


Бившият играч на Беласица, Продефтики, АЕК Атина, Одра, Егалео, Лавадиакос и Хееренвеен, който има 41 мача за националния отбор на своята страна, съобщи, че му е осигурена работна виза и този път няма да има проблеми, както преди десетина дни, когато по тази причина той не можа да премине в Сток Сити.


„Когато македонският национал се оказа в задънена улица, той извади скрития си коз – българския паспорт“, коментира Утрински весник. “Публична тайна е, че много от македонските спортисти имат български паспорти. Не защото България им е резервна татковина, а защото на европейския пазар не минава това, че вътре в Македония екзалтирано се бием в гърдите. Това са трудни времена, хората се оправят както могат, за да успеят. Българският паспорт е един от инструментите в тази борба“, коментира изданието.


Пред трансфера на Попов в Англия имаше два проблема – единият, че е гражданин на страна извън ЕС и макар че е европеец, за него има съвсем по-различни правила, ако иска да си търси работа във Великобритания. Другият проблем на Попов беше, че футболът в неговата страна – Македония, е на отчайващо ниво. Британците не дават работна виза на футболисти от страни, които са под 75-о място в ранглистата на ФИФА.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци