Свързани новини

15.06.2012 15:17

Министрър Нейков: Казийски ще играе за България, Стоев няма да е треньор

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български волейболист Матей Казийски ще се върне в националния отбор, а Мартин Стоев няма да е негов треньор.Това стана ясно от думите на спортния министър Свилен Нейков в петък. Само преди ден Казийски обяви, че няма да играе за България, ако Стоев бъде назначен за треньор на мястото на подалия оставка след скандал с федерацията Радостин Стойчев. От федерацията първоначално съобщиха, че Стоев вече е избран за треньор, но след това обявиха, че още нямало такова решение и той бил един от тримата претенденти.


"По моя информация, ще се опитаме да запазим целостта на отбора и всички тези наши момчета да играят заедно на Олимпиадата в Лондон 2012. Не знам до момента да има решение, с което Мартин Стоев да е назначен за треньор на отбора. Има достатъчно варианти, при които Матей Казийски да играе за България на Олимпиадата", заяви Нейков пред ТВ7.


По-рано Казийски съобщи, че се оттегля от отбора заедно с клубния си треньор в италианския Тренто Радостин Стойчев, след като шефът на федерацията инж. Данчо Лазаров не подаде оставка, както настояваха те. В момента отбора се води от помощниците на Стойчев – Найден Найденов и Георги Петров.


Волейболният отбор, който радва с успехите си и един от малкото поводи за спортна гордост, бе взет под крилото на премиера Бойко Борисов, който се зае с ръчно управление на промените и веднъж вече върна треньора Радо Стойчев.


В петък Борисов обяви изводи си, че вече и Стойчев, и Данчо Лазаров "не са прави".


"Председателят на федерацията Лазаров е направил каквото е необходимо, да има волейбол и до този момент работихме перфектно. Радостин Стойчев, най-добър треньор в света, свърши си работата, класира отбора на Олимпиада. Държавата им е подсигурила база, подсигурила им е финансиране, допълнително финансиране, за да се направи квалификацията и вече са в Лондон. Сега трябваше и двамата да проявят разбиране, да изчакат да мине Олимпиадата, да се концентрират в работата дотогава. А събрания и кой какъв да бъде, трябваше да се направи след Олимпиадата. Аз... Безкрайно ми е симпатичен, приятел ми е, млад, съвременен, изключителен треньор. Ултимативното казване втвърдява федерацията", заяви Борисов.


Шефът на федерация Данчо Лазаров вече каза, че би се оттеглил само по искане на премиера.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец