Свързани новини

11.06.2012 09:21

Българският национален отбор по волейбол се класира за Олимпиадата в Лондон

Видян 1103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният волейболен отбор на България победи с 3:1 гейма (25:16, 25:18, 20:25, 25:12) Египет в последния мач от олимпийска квалификация, която се проведе в зала "Арена Армеец" пред 8 хиляди зрители. По този начин България се класира за Олимпиадата в Лондон. Това ще бъде осмо участие на българите на Олимпиада.


България стана последният дванадесети отбор, който се класира за Летните Олимпийски игри в Лондон. Другите участници на Олимпиадата са Великобритания, Бразилия, Русия, Италия, Полша, САЩ, Сърбия, Аржентина, Австралия, Германия и Тунис.


Тодор Алексиев започна мача, въпреки че бе с усукано коляно, а левият му крак бе превързан.


Помощник треньорът на Радостин Стойчев, Камило Плачи е бил приет в болница заради усложнено здравословно състояние и не присъства в зала „Арена Армеец".


България доминираше от самото начало на двубоя и поведе с 8:2 точки при първото техническо прекъсване. Преднината за трикольорите нарастна на 11:2 точки, а второто техническо прекъсване дойде при резултат 16:8 точки. В края българите затвориха първия гейм с 25:16 точки.


Втората част започна равностойно и се движеше точка за точка. При 11:10 точки за България, последваха три аса на Цветан Соколов, който направи резултата 14:10. Преднината за българите стигна до седем точки при 21:14. България спечели втория гейм с 25:18 точки.


В третия гейм Радостин Стойчев направи няколко промени в състава, което позволи на тима на Египет да поведе с 5:1 и 7:2. Първото техническо прекъсване бе при 8:3 точки. Преднината на „фараоните" стигна до осем точки при 13:5 и 16:8. В края на гейма българите намалиха пасива си, но Египет спечели с 25:20.


България натрупа преднина в самото начало на четвъртия гейм - 5:1. Първото техническо прекъсване бе при резултата 8:4. Авансът на българите се увеличи до осем точки - 16:8 точки. България поведе с 23:10 точки, а накрая геймът бе затворен с 25:12 точки. По този начин България спечели мача с 3:1 гейма и се класира за Олимпиадата в Лондон.


Под бурните овации на зрителите в столичната зала, сред които бе президента Росен Плевнелиев, играчите на България понесоха на ръце своя наставник Стойчев.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.