Свързани новини

06.06.2012 15:58

Ютията на Любо отлепи от дъното

Видян 1420 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският национален отбор се изкачи с 6 позиции в месечната класация на ФИФА и вече заема 90-о място с 373 точки. За прогреса на момчетата на селекционера Любо Пенев спомогна и сензационната победа с 2:1 над световния вицешампион Холандия насред Амстердам Арена в контролата на 26 май. След това, ако не бяхме паднали от Турция с 0:2 в проверката в Залцбург (Ав), щяхме да сме още по-напред.


Въпреки това, нашите отлепиха от дъното, където както каза Любо Пенев сме лежали като ютия, и изпревариха в ранглистата „сили“ като Катар, Саудитска Арабия, Оман, Уганда и Того. За сметка на това обаче бяха задминати от футболното джудже Бенин, което прогресира с цели 52 позиции.


В Топ 30 най-сериозен прогрес бележи Япония, която вече е 23-а. От предстоящите ни съперници в квалификациите за Мондиал 2014 Италия остава на 12-о място, Дания е девета (+1), Чехия 27-а (-1), Армения 51-а (-4), зад България е само Малта на 147-о място (+3).


В Топ 10 на класацията на ФИФА има няколко размествания, но няма промяна на отборите. Най-сериозен е сривът на Португалия, която губи 5 позиции и вече е на 10-о място.


Ден преди европейското в Полша и Украйна, на първо място остава континенталният и световен шампион Испания, следван от Уругвай, Германия, Холандия, Бразилия, Англия, Аржентина, Хърватска, Дания и Португалия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи