Свързани новини

23.12.2011 14:38

Бъдещ сексимвол със световна титла в смесените бойни изкуства

Видян 2071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Състезателят на Русенския клуб „Респек” Светлозар Савов спечели шампионска титла на престижен турнир по смесени бойни изкуства в Словения. Нашето момче взе световната титла в средна категория 84 кг.


Една от най-преснижните вериги международни турнири World Freefight Challenge /WFC/ се проведе в Любляна, като предложи на зрителите 9 съвременни гладиаторски битки. Пред 3000 души Савов отказа още в първия рунд местния фаворит Бор Братовз и развя българския трибагреник в Любляна. Българинът успя да „галотинира” /гилотинно задушаване – вид ключ/ противника си за по-малко от 2 минути. Така един от най-добрите български ММА бойци заслужи безапелационно шампионския колан. След мача, словенецът призна, че се е готвил повече от 3 месеца в Америка за този мач, но нямаше никакъв шанс да покаже наученото зад граница. Светлозар, който е родом от Златарица, участва и в предишното издание на турнира от тази верига. Тогава не се би за шампионски колан, но въпреки това победи австриеца Маркус ди Гало отново без затруднения още в първия рунд. 


Савов е студент в Русенския университет „Ангел Кънчев” – специалност „Кинезитерапия”. Освен с многото си ММА победи у нас и в чужбина, няколко години поред Светлозар няма конкуренция при традиционното вадене на кръста от река Дунав на Йордановден. Боецът се снима в баладата на Десислава „Най-неправилният мъж” и оттогава се радва на завидно количество фенки.


В друг двубой от турнира WFC в Словения, но не за шампионски колан, Емил Захариев победи сръбски боец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв