Свързани новини

02.12.2011 12:30

Божинов с гол за победата на Спортинг над Цюрих

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Спортинг записа четвъртия си успех в група „D“ на Лига Европа, след като без особени проблеми надигра ФК Цюрих с 2:0 в домакинството си от 5-ия кръг, пише Sportmedia.


Рики ван Волфсвинкел откри резултата в мача в 15-ата минута, а българинът Валери Божинов отбеляза второто попадение за своя тим в 58-ата минута – негово дебютно в евротурнирите въобще. Така „лъвовете“ си гарантираха първото място в крайното класиране в групата и ще могат да разчитат на по-лек жребий за 1/16 финалите.


Спортинг бе пълен господар на терена през първата част. В 10-ата минута Карисо опита задна ножица, но доста неточно. Три минути по-късно пък Валери Божинов направи невероятен пропуск, след като не успя да отбележи от 3 метра и изстрелът му бе спасен, а след това при добавката и Карисо не бе точен. В 15-ата минута обаче домакините материализираха превъзходството си като Ван Волфсвинкел бе намерен в наказателното поле и от близо не сгреши.


Превъзходството на лисабонци продължи и в следващите минути, а отново Валери Божинов направи два пропуска пред вратата на съперника. Първо в 29-ата минута негов изстрел с глава премина покрай вратата, а в 33-ата минута той овладя една топка в наказателното поле и стреля от трудна позиция, но без успех.


Спортинг обаче продължи да търси второ попадение, с което да реши всичко в мача и то дойде в 58-ата минута, когато след хубаво центриране Божинов се извиси и с глава простреля вратата на съперника. Така лисабонци събраха актив от 12 точки и със сигурност ще завършат на първото място в групата. Цюрих пък остава на дъното на класирането с 2 спечелени точки.


Източник:Всеки ден



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп