Свързани новини

02.11.2011 17:13

Любо Пенев: Няма да съм пъдарин и полицай

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легендата на българския футбол Любослав Пенев бе официално представен като селекционер на националния отбор вчера. За негово здраве на безпрецедентна церемония  БФС нахрани журналистите със сандвичи със сьомга, пои ги и с вино. 
Договорът на 45-годишния бивш нападател на ЦСКА, Валенсия, Атлетико Мадрид, Селта, Компостела и Локо Пд е за 2+2 г. Любо, който тръгва по стъпките си на великия си чичо Димитър Пенев, е 55-ият треньор на държавния тим. Ето какви бяха първите думи на новия селекционер, чието име като фаворит за поста 19' първи обяви:  
„Много хора си мислят, че националният селекционер работи само като има мач на представителния отбор, това не е така. Започвам работа от днес. Трябва да се създаде добра организация. Първият мач, който ще ръководя като треньор, ще е след 3-4 месеца. Има време, още никой не знае кой ще бъде повикан. Идеята е да се обиграят един не много голяма бройка футболиста. Рано е да се каже кой ще бъде повикан. Вратите на националния отбор са отворени за всички. Не мога да кажа дали Бербатов ще бъде повикан. Има три месеца до първия мач.
Аз съм млад треньор, амбициозен, професионалист, не мога да се оплача от кариерата ми. За три години имам скромни постижения. С ЦСКА - класиране в групите на Лига Европа. С Литекс - шампион, избран за треньор на сезона от футболистите. Имам собствено мнение и виждане по спортно-техническите въпроси. Има официално работно време за всеки един футболист. След това има свободно време, но то е ограничено. Нито съм пъдарин, нито полицай, нека си уплътняват времето както си искат. Но ако злоупотребяват с някои от своите желания, това няма да им се отрази добре.“
Помощници на Любо в националния ще бъдат Радослав Здравков, испанският кондиционен специалист Давид Родригес, а треньор на вратарите - Йордан Йорданов-Жан.
Президентът на БФС Борислав Михайлов, който представи новия треньор, обаче не вярва, че той ще успее да класира България на Мондиал 2014 в Бразилия. Както е известно, жребият отреди съперници да ни бъдат Италия, Дания, Чехия, Армения и Малта.
"Ще се опитаме да побеждаваме, но групата е много тежка. Не трябва да си създаваме излишни илюзии. По-лесно ще е да се класираме за Евро 2016", заяви Боби.



Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци