Свързани новини

20.09.2011 10:37

Матеус получи червен картон

Видян 1847 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лотар Матеус вече не е селекционер на България. Това призна лично президентът на БФС Борислав Михайлов след извънредно събрание на част от членовете на Изпълкома, информира Всекиден. Временно треньор на България ще бъде Михаил Мадански, който е селекционер на младежите.


Матеус имаше договор до края на квалификациите и няколко пъти пред немските медии намекваше, че се е разбрал с Боби Михайлов за продължаването му. Михайлов обаче разкри, че той няма да бъде подновен.


“Договорът на Лотар Матеус няма да бъде продължен. Причините са отстраняването на Матеус са много, не само слабите резултати в последните мачове. В отбора се насъбра много напрежение и негативизъм, така че промяната беше нужна. Матеус знае за това решение и няма да му бъде плащана неустойка“, разкри Михайлов.


Членът на Изпълкома Емил Костадинов бе по-краен. Според легендата на ЦСКА назначението на Матеус е било грешка. “С оглед на резултатите освобождаването на Матеус е най-правилното решение. Аз нямам алтернатива, някакво конкретно предложение. Дано се намери такъв човек, който да поеме националния отбор. В България настроенията не са за чужд треньор на националния отбор. Щом няма резултати, значи назначаването е било грешка. Не мисля, че да поемеш националния отбор е самоубийство, ако си вършиш добре работата, няма да има проблеми“, заяви Костадинов.


Преди около месец самият Боби Михайлов, а след това и Лотар Матеус, обявиха, че контрактът му ще бъде продължен. В крайна сметка неговият пост временно ще поеме Михаил Мадански, който води младежкия ни тим. Мадански ще бъде начело на България в контролата с Украйна на 7 октомври, както и в последната евроквалификация с Уелс на 11 октомври.


Така Матеус приключи авантюрата си с националния ни отбор с 360 000 евро в сметката си, срещу които спечели 5 точки в евроквалификациите. Немската легенда бе подложен на много критики заради това, че рядко посещаваше мачовете от “А” група. Националите в чужбина също не се радваха на особен интерес от специалиста.


За сметка на това немските и световни медии ни заливаха с информации за светските обиколки на световния шампион от 1990 година. Само в последните дни в Интернет се появиха пиперливи снимки от почивката му в Сент Тропе. По време на дербито между Левски и Литекс в събота пък Лотар предпочете да бъде в компанията на новата си изгора Йоана Тучинска на Октобърфест в Мюнхен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден