Свързани новини

09.09.2011 13:14

Хокей: 24 клуба дават свои играчи за нов тим на Локомотив

Видян 2159 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жестоката трагедия с руския хокеен тим Локомотив Ярославъл, чиито състезатели загинаха в самолетна катастрофа, е напът да сътвори уникално обединение в света на спорта, предава днес.бг.


Вячеслав Фетисов, президент на Континенталната хокейна лига, в която участват 20 хокейни отбора от Русия и по един от Беларус, Латвия, Казахстан и Словакия, заяви днес, че доста хокеисти са изразили желанието си да сформират отбор, изграждайки  изцяло нов тим в Локомотив Ярослав.


В сряда целият отбор на Локомотив загина в самолетна катастрофа, като сред жертвите има световни и олимпийски шампиони, национали на Чехия, Германия, Швеция и Русия, както отказалият се преди 4 месеца от националния тим на Словакия легендарен бивш играч от НХЛ Павол Демитра.


Фетисов призна, че всичките 24 клуба от най-силното клубно първенство по хокей в Европа са се съгласили да отделят свои играчи, които да изградят новия отбор на Локомотив.


"Това решение на клубовете говори за солидарността между играчите и за традициите на хокея", призна Фетисов.


Според последни информации в самолета са били 45 души, като 37 от тях пасажери и осемчленен екипаж.


Само хокеистът Александър Галимов и членът на екипажа Александър Сизов са живи, но са в изключително тежко състояние, с близо 80% изгаряния.


Звездата на Ню Йорк Рейнджърс Артьом Анисимов, който бе част от Локомотив до 2007 година, остана потресен от трагедията. Негов приятел от детските години е бившият играч в НХЛ Александър Васюнов, който също е сред жертвите.


"Познавах почти всички момчета от отбора на Локомотив, с някои от тях сме ходили заедно на училище. Когато разбрах за случилото се, не можех да повярвам. Това е трагедия, чувствам се ужасно", заяви Анисимов.


Мариан Габорик, също играч на Рейнджърс, бе близък с голямата звезда на Словакия Павол Демитра, нанизал над 300 шайби в НХЛ, считан за един от най-успешните удари на драфта в историята на първенството на Северна Америка.


"Демо, ти винаги ще бъдеш в моето сърце. Ти беше един от моите най-добри приятели на леда и извън него. Ще ни липсваш на всички", написа в социалната мрежа Габорик.


Александър Карповтсев помага на Ню Йорк Рейнджърс да спечели бленуваната купа Стенли през 1994 година. Карел Рачунек играе за американския тим 2 години, а Ян Марек става част от тима при драфта. И тримата са сред загиналите край Ярославъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови