Свързани новини

25.08.2011 11:45

Тодор Славов се цели за трети път в евро рали шампионата

Видян 1429 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тодор Славов и Добромир Филипов ще стартират в рали „Барум”, седми кръг от Европейския рали шампионат за тази година. Екипажът на Булбет Рали Тим ще преследва спечелването на трета поредна победа в шампионата на автомобилите с един двигателен мост, което ще им гарантира възможността да се борят за титлата в края на годината.


В чешкото състезание, Славов и Филипов ще се изправят срещу трима от своите конкуренти – водачът във временното класиране Рок Търк (Словения, Пежо 207 R3T), заемащият второто място Джовани Ферняно (Италия, ФИАТ Абарт 500 R3T) и неговия сънародник Стефано Албертини (Рено Клио R3).


Освен в Европейският шампионат, Тодор Славов и Добромир Филипов ще се опитат да донесат и първа победа за България в организираният от медийният гигант Евроспорт шампионат IRC. Българите отново са записани в категорията на автомобилите с един двигателен мост, но ще се изправят срещу много по-сериозна конкуренция. Общо 21 автомобила са записани в класа на българите.


Въпреки сериозните проблеми, които имахме с осигуряването на средствата за старта в Чехия, ние подготвихме автомобилът добре. Имахме малко трудности с него след повредата, която получихме в планинско „Узана”, но момчетата от техническият екип успяха да се спряват отлично. Конкуренцията в Барум ще е по-силна от тази в България, тъй като тук ще стартира Стефано Албертини, който е един от най-силните пилоти на автомобили с предно предаване в Италия. Той ще бъде основната заплаха за първото място, но вярвам, че ще имаме сили да го победим и да запишем трета победа в нашата кампания” – сподели очакванията си преди старта Тодор Славов.


Рали „Барум” е едно от най-трудните състезания в Европа. Отсечките са силно специфични – много неравни, с превали, а средната скорост е много висока.


Познаваме етапите, въпреки че организаторите са направили доста промени в маршрута откакто карахме тук през 2009 година. Някои от отсечките ще се карат в обратна на посоката, в която ние се състезавахме по тях. Но определено този вариант на ралито ми харесва повече” – завърши Славов.


Освен екипажът на Булбет Рали Тим, в чешкото рали ще вземе участие и още един роден тандем. На старта в Злин с номер 113 ще застанат Екатерина Стратиева и Еди Сивов (Ситроен С2 R2 Max). Двамата участват в шампионата на Румъния през тази година, но рали „Барум” влиза в тяхната програма.








В петък от 8 до 13 часа, ще се проведе официалната тренировка със състезателните автомобили (шейкдаун) преди старта. Първият етап в състезанието е супер специалната отсечка, която ще се проведе по улиците на Злин. Атрактивният етап започва в 22:15 часа българско време в петъчната вечер.


На следващия ден организаторите са предвидили 8 скоростни етапа. Рали „Барум” завършва в неделя, когато състезателите ще трябва да изминат нови шест отсечки. Цялата състезателна дистанция на чешкото рали е 248,48 километра.


Класиране в Европейският рали шампионат за автомобили с един двигателен мост след 6 от 11 състезаня:


  1. Рок Търк (Словения, Пежо 207 R3T) – 134 т. (4 състезания);


  2. Джовани Ферняно (Италия, ФИАТ Абарт 500 R3T) – 94 т. (5);


  3. Тодор Славов (България, Рено Клио R3) – 85 т. (2);


  4. Стефано Албертини (Италия, Рено Клио R3) – 39 т. (2);


  5. Марко Синьор (Италия, Рено Клио R3) – 28 т. (1);


  6. Андреа Далавила (Италия, Рено Клио R3) – 2 т. (1);


  7. Урош Петрич (Словения, Ситроен С2 R2) – 0 т. (1).




Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес приемайте предизвикателствата

Днес приемайте предизвикателствата като възможности