Свързани новини

13.06.2011 18:42

Дембеле след Гонзо за всички времена

Видян 2121 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продажбата на Гарра Дембеле в елитния германски Фрайбург за 2,5 млн. евро е вторият най-скъп трансфер в историята на Левски. 25-годишният малиец с френски паспорт е изпреварен само от настоящия треньор и директор на клуба Георги Иванов, който преди 9 години бе продаден на Рен за рекордните 4,1 млн долара. Трети в тази класация се нарежда Валери Домовчийски, който премина от Левски в Херта за 1,6 млн. евро.
Рекордът за най-скъпо продаден футболист от български клуб в чужбина продължава да се държи от Стилиян Петров за трансфера му от ЦСКА в Селтик за 4,2 млн. долара (тогава курсът на долара бе на нивото на сегашното евро). Впрочем, всички сделки, направени от армейците, удрят и по реноме, и по показатели вечния съперник от устието на Перловската река.
Самият Дембеле трябваше да подпише с Фрайбург вчера, но заради Деня на Светия дух в Германия понеделник бе неработен. От парите за Черен Гонзо ще намаже и Кокодиневият Локо (Пд), защото от общата сума – 2,5 милиона евро, 200 000 се разпределят между, които са допринесли за развитието му като футболист. Дембеле дойде в Левски от Локото, който пък го взе от гръцкия Пиерикос. Преди това таранът риташе за френските Оксер и Истр, както и за датския Орхус.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей