Свързани новини

05.07.2010 18:22

Цвети прави тенис академия

Видян 1795 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Примата на българския тенис Цветана Пиронкова има намерения да прави академия в родния си Пловдив. Това стана ясно при официалното й посрещане под тепетата вчера. 22-годишната брюнетка, която стигна историческия за България полуфинал на Уимбълдън, бе приета от кмета на Пловдив Славчо Атанасов в заседателната зала на общината. Той подписа предложение за удостояването на Цвети със званието Почетен гражданин, което ще бъде гласувано на общинската сесия на 22 юли. 35-ата в света пристигна заедно с баща си Кирил Енчев, който е и неин личен треньор – Кирил Енчев. На влизане граждани и журналисти обсипаха с внимание тандема, който направи щастливи милиони българи.


"През 1877 година, когато България още се е борила за националното си освобождение, по света вече са участвали по състезания и са се борили на турнира Уимбълдън. Затова и българският успех е толкова значителен. Сигурен съм, че Цвети ще постигне и победа", отбеляза Славчо Атанасов.


Според него постигнатият резултат връща славата на Пловдив като спортна столица на страната и доказва, че градът ражда едни от най-талантливите спортисти, припомняйки рекорда на Стефка Костадинова, двете златни обувки - на Христо Стоичков и Георги Славков, олимпийските титли на Николай Бухалов, както и успехите на Стоян Делчев.


"Да бъда предложена за почетен гражданин за мен е чест, не само защото това е родният ми град, който безкрайно обичам, а и като пътувала доста по света, твърдя, че Пловдив е най-хубавият и уникалният град. Хората ми се радват, получих много подаръци. Чак сега осъзнавам какво точно е станало. Там бях в изолирана среда и не чувствах каква точно е реакцията тук. Било е голям бум и хората съвсем искрено са ми се радвали”, каза Цвети.


От своя страна кметът на Пловдив й обеща подкрепа в начинанията. Президентът на тенис клуб Локомотив Георги Крумов подсказа, че тя и семейството й имат намерение да създадат тенис академия, за което общината би могла да помогне с терен. "Разбира се, само до края на седмицата внесете официално писмено желание за това", увери Славчо Атанасов. 


Днес в 10:00 ч. Пиронкова ще направи първата си тренировка на тенис кортовете на Локомотив, където преди това ще се срещне с младите таланти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.