30.06.2010 16:40

ФИФА ни отави слепи

Видян 1457 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ФИФА забрани до края на Световното головете да бъдат повтаряни на видеотаблата на стадионите в Южна Африка. Това съобщи пресаташето на световната федерация Никола Майно, като уточни, че решението е взето заради опитите на мексиканските футболисти да оспорят попадението на Карлос Тевес, с което Аржентина откри резултата в осминафинала. На повторението на таблото на стадион Сокър Сити в Йоханесбург се видя, че при гола има очевидна засада, останала незачетена от италианския арбитър Роберто Розети и неговия помощник от близката страна Стефано Айролди. „Подобни прояви трябва да се изключат”, аргументира Мейно стопроцентовата цензура, която ФИФА реши да наложи на присъстващите по стадионите - зрители, футболисти, треньори и съдии.


Съдията Хорхе Ларионда, който предизвика още по-голям скандал с отмяната на гола на Франк Лампард, пък призна, че е изпаднал в шок, като видял запис на ситуацията. „По лицето му се изписа ужас и той промълви: „О, Господи, Боже мой”, разказва очевидец. Медиите в родината му Уругвай също го разкритикуваха безмилостно, като го обвиниха, че ако не бе отменил абсолютно редовния гол на Лампард, крайният резултат вероятно щеше да е друг. „Грешката му струваше скъпо на Англия”, обяви Обсервадор. „Ларионда трябва да отиде на подсъдимата скамейка”, още по-краен бе Бреча.


ФИФА обаче по традиция се измъкна от ситуацията и на редовния брифинг, който се прави всеки ден, пресаташето Майно обяви, че на въпроси за съдийските грешки няма да се говори, защото те „не са темата днес”. Новият британски премиер Дейвид Камерън категорично се обяви „за” използването от реферите на видеоповторенията, което пък влезе в противоречие с новото решение на ФИФА. „Аз съм фен на крикета и на тениса и смятам, че техниката е полезна в такива ситуации”, заяви министър-председателят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци