Свързани новини

28.06.2010 16:44

Стоичков и Марадона уредили мача с Аржентина

Видян 3697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страшна ЗАВЕРА станала в съблекалнята на националния отбор малко преди осминафиналите на световното първенство в САЩ през 1994 година.
Победата с 4:0 над Гърция класира Пеневата чета в елиминационната фаза на шампионата и типично по български нашите почнали да си правят сметки, но с кръчмар. Предстоял мач с Аржентина, който определял съперника на двата отбора на осминафиналите. Преди сблъсък южноамериканците, водени от голямата си звезда Диего Армандо Марадона, са на трето място в групата, което ги устройва напълно, тъй като така се разминават с Италия на осминафиналите.
Така ден преди мача лидерите на България и Аржентина – Христо Стоичков и Марадона, си чукват среща в кафе в центъра на Далас. На явката присъства и мениджърът на Модерния ляв – Хосе-Мария Мингея.
„Ставаше въпрос за обслужване на взаимен интерес. Тогава от групата ни три отбора продължиха напред. Аржентинците обаче искаха да избегнат ранния сблъсък с Италия и не искаха да завършват на първо място в потока, а ние трябваше да бием и да се класираме за осминафиналите. По-късно се оказа, че дори и без победа можеше да продължим, тъй като Нигерия удари Гърция и въртележката се получаваше. Марадона беше близък както със Стоичков, така и с Мингея още от времето, когато аржентинецът е играл в Барселона“, спомня си Христо Данов, който е в САЩ като президент на БФС и водач на групата. Той оглавява родния футбол в навечерието на световното първенство, когато Валентин Михов подава оставка, заради скандала с 400 000 марки за премии. По онова време Данов е в ръководството на Агробизнесбанк, оперира и с други дружества във финансовия сектор.
Тогавашният бос признава, че е присъствал на срещата, но не се е намесвал в разговорите. Данов е категоричен, че пари не са давани. Нещата обаче за една бройка да отиват по дяволите. В навечерието на мача с Аржентина избухва допинг скандала с Марадона и той напуска Мондиала.
Уплашихме се, че аржентинците ще се отметнат от договорката. Но в крайна сметка всичко се подреди както трябваше, бихме с 2:0 и продължихме напред. С Аржентина имахме интерес мачът да завърши така. Нали помните как на европейското през 2004 г. Швеция и Дания направиха 2:2, за да се класират и двата отбора напред. Нито сме първите, нито сме последните“, завърши Данов.



Скандал с обувките на Ицо:


Грандиозен скандал е бил потушен още преди първия мач на България в САЩ срещу Нигерия. Минути преди нашите да стъпят на тревата, Стоичков заявява, че няма да играе с бутонките, осигурени му от БФС. Преди Мондиала, единственият спонсорски договор, който футболната централа успява да уреди е с Адидас. По онова време обаче Камата има личен контракт с Кронос. Стоичков се оправдавал пред шефовете, че адидаските не са му удобни и няма как да рита с тях. Тогава се намесва администраторът на отбора Сашо Динев, който хитро решава проблема. Той взима лепенки на Адидас и ги лепи върху Кронос–а на Модерния ляв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат