Свързани новини

25.06.2010 15:35

Петлите изкукуригаха

Видян 1550 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жестоки СКАНДАЛИ избухнаха във френския национален отбор по футбол. Петлите се провалиха с гръм и трясък на старта на световното в ЮАР. След резила срещу Мексико (0:2) обаче стана страшно. Нападателят Никола Анелка напсува треньора си Раймон Доменек с бе изгонен от тима. След него, след скандал с капитана Патрис Евра шапката си взе и кондиционния треньор Робер Дюверн. Двамата си налетяха на бой, но Доменек успя да ги разтърве.


Тренировката на "петлите" трябваше да бъде открита за фенове и медии, но в нейното начало обстановката се нажежи, след като Евра и Дюверн се скараха на терена. Реймон Доменек се намеси и опита да разтърве двамата, след което Дюверн хвърли акредитацията си на земята и напусна. След случката играчите се отправиха към автобуса си.


Ден по-късно французите отказаха да тренират в знак на протест срещу изхвърлянето на Анелка от националния отбор от страна на френската федерация. В комюнике, прочетено пред медиите от селекционера Доменек, се казва, че играчите изразяват подкрепата си за изгонения нападател и протестират срещу липсата на диалог между тях и ръководните фактори.


"Всички без изключение изразяваме несъгласието си с действията на Френската футболна федерация да изключи от състава Никола Анелка. Съжаляваме за инцидента по време на почивката на мача с Мексико, но още по-силно съжаляваме за незачитането на мнението на играчите от страна на ръководството на футбола ни", се казва в комюникето.


За капак на всичко ръководителят на делегацията - Жан-Луи Валентин, подаде оставка и реши да си замине за Париж. "Това, което се случва, е срамно. Аз имам чест и подавам оставка и напускам незабавно Южна Африка. Това е скандал за федерацията, за отбора и за цялата страна. Те не желаят да тренират - това е недопустимо", каза Валентин.


В същото време дори президентът на Франция Никола Саркози взе лично отношение за скандала с Анелка.


"Ако събитията, за които ми беше докладвано, са точни, те са просто неприемливи. Повтарям, неприемливи! Аз вярвам на министъра на спорта и здравето Росилен Башло. Верните изводи от този провал са направени, така че Франция да има нови големи надежди във футбола", заяви Никола Саркози за изцепката на Никола Анелка. "Иди да ти го начукат отзад, мръсен кучи син", изстрелял Анелка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден