Свързани новини

08.03.2010 15:10

Строим нов национален стадион

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България трябва да строи нов национален стадион, защото настоящият не отговаря на стандартите. Съюзът на европейските футболни асоциации УЕФА е дал срок от две години на страната ни, за да покрие изискванията за стадионите. До момента нито едно от родните съоръжения не отговоря на критериите, определени от футболната централа. Основните условията на УЕФА за европейските стадиони са за минимум 70% покритие с козирка, осветление от поне 1200 лукса и паркоместа най-малко 10% от капацитета на съоръжението.
Националният стадион Васил Левски не покрива нито едно от условията и БФС ще се принуди да започне строеж на терен, покриващ нормативите. Президентът на БФС Борислав Михайлов предложи възможността да направи проект, който да покрива всички изисквания на ФИФА и УЕФА на мястото на стадион Раковски до НДК. "Там може да се получи наистина разкошно съоръжение, което да приеме дори финал в Лига Европа или Шампионската лига. Капацитет от 40 000 места е постижим, а ако може да е 80 000, ще е още по-добре", добави Михайлов. Докато започне изграждането на новото съоръжение националният отбор на България ще премести официалните мачове в Бургас. Митко Събев е вложил около €400 милиона в проекта Гнездо на акули, който ще представлява мултифункционален спортен комплекс.
Стадионите в София са обект и на общинска проверка. Както 19` писа, комисия ще каже спазени ли са на инженерните и техническите изисквания към спортните обекти по отношение на тяхната сигурност. До края на тази година Армията, Герена и останалите десет съоръжения в столицата трябва да бъдат с технически паспорти.


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.