Свързани новини

27.10.2009 15:13

Бокова подкрепи Нейков в борбата с допинга

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с новоизбрания генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова по време на сесията на страните членки по международната конвенция срещу допинга в Париж, предаде БГНЕС.


Министър Нейков поздрави Бокова за престижния пост и й пожела успех на новото поприще. Ирина Бокова се ангажира да съдейства наши кадри да бъдат включени в програми на ЮНЕСКО за обучение и възпитание в реализирането на проекти в борбата с допинга. Тя изрази готовност да разговаря с представителя на Световната антидопингова агенция (УАДА) в ЮНЕСКО Джон Фахи за лицензиране на лабораторията, която е сред основните приоритети на спортното министерство.
Изчистване на забранените вещества сред подрастващите е водеща цел на Свилен Нейков.
В първия ден от заседанието в Париж страните-членки бяха разпределени на 6 групи, от които се излъчиха представители, отговорни за решенията по въпросите на допинга. България е във втора група, където са държавите от бившия социалистически лагер. За представител на нашата група бе избран руснакът Генади Альоша. Основен въпрос, който се обсъждаше в първия ден на сесията бе как да се разходват парите от фонда „Антидопинг” на ЮНЕСКО, в който към момента доброволно членуват 19 страни, които са събрали 2 224 000 долара. С най-голям принос е Русия – с 670 000, следвана от Япония – със 140 000 и Канада с 97 000 долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец