Свързани новини

25.10.2009 15:58

България ще бъде домакин на женска евроквалификация по волейбол

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като вчера в Люксембург бе изтеглен жребият за европейските квалификации за жени, мъже, девойки и юноши старша възраст по волейбол, бяха определени домакинствата на отделните квалификационни турнири, информира БГНЕС.


България се пребори за правото да организира втория от двата квалификационни турнира в Група "F" при жените, където са още отборите на Португалия, Финландия и Гърция. През месец май четирите тима първо ще изиграят по един мач помежду си в Португалия, след което ще повторят упражнението у нас. Градът, в който ще се играят тези мачове, ще бъде определен допълнително. Българска федерация волейбол кандидатства и за домакинство на турнира в нашата Група "A" при младежите, но тегленият жребий присъди домакинството на Словакия. В групата са още Австрия, Латвия, Словения и Холандия.
Квалификационният турнир в Словакия ще се изиграе от 6 до 11 април, а финалите на Евро 2010 за младежи ще се състоят в Беларус през месец август. Младите "лъвици" на България ще пътуват до Швейцария от 6 до 11 април, където ще изиграят своите евроквалификации в Група C. Освен тях и домакините, в групата са още Германия, Испания, Португалия и Холандия.
Финалите ще се състоят в Сърбия. Мъжкият национален отбор на България няма да участва в квалификации, тъй като си извоюва място сред финалистите на Евро 2011 директно от тазгодишния еврошампионат в Турция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни