Свързани новини

14.10.2009 11:34

Законът за спорта в НС до края на месеца

Видян 1704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В края на октомври Проектът за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта ще бъде внесен за обсъждане и приемане в Народното събрание, съобщи заместник-министърът на МФВС доц. Лазар Каменов на регулярната среща с ръководствата на българските спортни федерации, предаде БГНЕС.


“Вашите предложения за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, които ви поканихме да направите преди месец, както и днешните ви предложения ще бъдат обсъдени още веднъж от политическото ръководство на МФВС, за да избегнем разминаване с Конституцията и със законите в държавата. Преди да влязат в парламента, ще бъдат съгласувани с Министерски съвет,” заяви още Лазар Каменов. Доц. Каменов призова федерациите да дадат своите предложения и становища за окончателния вид и на Наредбата за професионалната правоспособност и квалификация на лицата, работещи в областта на физическото възпитание и спорта, която ще регламентира социалния статус на треньорите в България. Ръководствата на федерациите бяха запознати с предложенията, направени от треньорите на Националната конференция на спортно-педагогическите кадри у нас, организирана от МФВС в края на септември. Предложенията са свързани с повишаване квалификацията на треньорите и лицензирането им, работата с различните възрастови групи в националните отбори и клубовете, методиката на подготовката и спортните бази.
“За пръв път нашите треньори свободно казаха какво ги вълнува, какви проблеми имат и как виждат тяхното решаване. Нашето желание е това, което треньорите предлагат, да се реализира. Ще работим съвместно за решаване на посочените от тях проблеми”, заяви готовността на ръководния екип на министерството заместник-министър Лазар Каменов. МФВС си поставя като основна цел да осигури материална база за централизирана подготовка на подрастващите млади спортни таланти, стана ясно още на срещата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.