Свързани новини

27.07.2009 13:16

Най-зловещите катастрофи във Формула 1

Видян 3023 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След тежкия инцидент с бразилеца Фелипе Маса преди броени дни на пистата „Хунгароринг“, на преден план отново излезе темата за сигурността на пилотите от Формула 1. Светът отново си припомни за черния уикенд в края на април през 1994 г. Тогава на пистата Имола  се провежда Гран При на Сан Марино. В петък на 29 април Рубенс Барикело се разбива с болида си. Машината е смачкана, но пилотът се отървава само със счупени ребра. Инцидентът е като че ли знак на съдбата за зловещите събития през следващите 2 дни. В събота 18 минути след началото на надпреварата младият австрийски пилот Роланд Ратценбергер загива, след като болидът му се отлепва от земята със скорост 320 км/ч и се врязва в бетонната стена край пистата. Въпреки трагедията меркантилността на организаторите надделява над здравия разум и състезанието не е отменено. В неделя преди старта французинът Ален Прост забелязва, че колегата му Аертон Сена се държи необичайно и с нежелание сяда в своя Уилямс Рено. Лошото предчувствие на бразилеца се оправдава. На седмата обиколка болидът на Сена без видима причина напуска пистата и се размазва в бетонната стена. Колелата му прелитат над Михаел Шумахер, който тогава се състезава за Бенетон. Черепът на Сена е пробит и той издъхва същия ден следобед.


Един от най-големите във Ф1 Михаел Шумахер пък се разминава на косъм от смъртта през 1999 г. По време на състезанието за Голямата награда на Великобритания неговото Ферари се удря в стената, почти както болида на Сена преди 5 години. За щастие германецът се отървава само със счупен крак.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за